zaterdag 19 november 2011

Perenbrandewijn

Vorige maand heb ik perenbrandewijn gemaakt. Nu net, na een maand rijpen, heb ik even geproefd: HEERLIJK! Wil je ook een keer perenbrandewijn maken? Dan is dit het recept:

300 gram zachte handperen, kleingesneden
1 stuk gemberwortel, geschild en gesnipperd
250 gram suiker
desgewenst 1 theelepeltje piment
3/4 liter inmaakbrandewijn

Roer alles door elkaar in een goed schoongemaakte stopfles. Zet deze afgesloten 2 weken weg om te trekken. Was 2 flessen met stop of kurk uit in heet sodawater en spoel na met kokend water. Wrijf de likeur door een natgemaakte linnen doek. Doe de likeur over in de flessen en sluit af. Laat de perenbrandewijn minstens nog één maand rijpen voordat je hem gaat drinken. PROOST!

N.B. Met alle zachte vruchten kan op deze manier een vruchtenbrandewijn gemaakt worden.






1 opmerking:

  1. Godsammekrake! Dit ga ik ook proberen, zo met de kerst voor de deur. Dank je, Roos! Humor ligt op straat en ideeën liggen er naast. Je moet ze alleen wel zien.

    BeantwoordenVerwijderen