donderdag 29 september 2011

Groene tomatenchutney

In de moestuin hangen al een tijdje tomaten die niet meer rood willen worden. Ineens bedacht ik dat ik ooit heerlijke 'groene tomatenchutney' had gemaakt. En ja hoor, na een tijdje zoeken, vond ik het recept weer. Het is een 'familierecept' van een Duitse vriendin. Het is echt lekker gekruid en heerlijk bij kaas, geroosterd vlees of gewoon op een beschuitje.

Wil je het ook uitproberen? Dan is dit het recept:

3 kg groene tomaten + 1 kg uien > beide in stukjes snijden en 1 nacht met 3 eetlepels zout laten intrekken
750 gr suiker
3/4 (driekwart) liter wijnazijn
2 eetlepels meel
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels kerrie
2 eetlepels cayennepeper
2 eetlepels kukurma
2 theelepels gemberpoeder
4 theelepels zoete paprikapoeder

Aan de tomaten en uien (na de nacht intrekken) mosterd, suiker en wijnazijn toevoegen en een half uur laten koken. Dan alle kruiden toevoegen en 10 minuten laten koken. Vervolgens in schone glazen potten doen. Klaar!




3 opmerkingen:

  1. Ik heb nog slechts vier groene tomaten, de rest allemaal rood. Het delen van deze met een vriend wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Roos, je hoeft er zelfs geen broodje onder te gebruiken.
    Ik heb zo al een schoteltje leeg gegeten.
    Een heerlijk recept.
    Bij gebrek aan gemberpoeder (winkels ook nog 2 dagen gesloten in Hongarije)heb ik lebkuchen kruiden gebruikt.
    En de cayenne peper vervangen door gemengde peper.
    En een paar lepels bruine basterd toegevoegd.

    vriendelijke groet,
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Roos, gewoon jouw recept gevolgd. Het hele gezin vindt het overheerlijk!
    Dank je
    Sheila

    BeantwoordenVerwijderen