maandag 25 juli 2011

Eigenzinnige theepotten

theepot ”In the mood” is nog te zien tot 26 september in het Nederlands tegelmuseum in Otterlo

Ik krijg net een berichtje van Jeannet Klement (keramiste) toegestuurd over een leuke mini-cursus en workshop die ze geeft in Amsterdam. Klinkt leuk, dus ik zet het even op mijn blog. Wie weet ook iets voor jullie! Dit is de aankondiging van de cursus en workshop:

Mini-cursus "theepot maken"
Vanaf september geeft ik (Jeannet Klement dus) weer een aantal mini-cursussen in mijn atelier. In de 1e cursus wordt er een theepot gemaakt naar eigen ontwerp en smaak. De theepot wordt volledig met de hand opgebouwd. Ervaring is niet strikt noodzakelijk, je moet het wel leuk vinden om met klei te werken. Klein groepje, dus individuele begeleiding.
Waar: Atelier Retort(B9) Rijnsburgstraat 74, 1059 AX Amsterdam www.retortproject.nl
Wanneer: Dinsdagavond: 6,13 en 27 september.
De theepot wordt in 2 avonden gevormd. Daarna zit er 2 weken tussen om het werk te laten drogen en bakken. Tijdens de 3e les wordt het werk geglazuurd en daarna nogmaals gebakken.
Tijd: 19.30 -22.00 uur
Kosten: € 95,- all-in

Optioneel: workshop “Pimp it up”
De inmiddels gebakken en geglazuurde theepot kun je indien je dat leuk vindt decoreren met transfers. Deze avond is ook toegankelijk voor mensen die een meegebracht kant en klaar serviesstuk zoals een schaal of vaas willen opleuken met transfers.
Dinsdag 11 oktober van 19.30-21.30 Kosten: € 35,- all-in
Aanmelden of info: per mail of 06-12945361 Misschien tot dan!

Groet Jeannet Klement
www.jeannetklement.nl

1 opmerking:

 1. In het tegelmuseum zijn momenteel 2 theepotten van mij te zien die ik ooit gemaakt heb ter voor bereiding van een cursus theepotten maken. Erg leuk om te doen. Op verzoek start ik 6 september nogmaals een cursus en daar heb ik zelf ook weer veel plezier in. Voor wie belangstelling heeft zie de info hier boven. Graag aanmelden voor 1 september.
  Dit kan per mail; Jeannetklement@hotmail.com of telefonisch 0612935361. Heb je nog vragen stel die dan gerust.
  De tentoonstelling in het tegelmuseum loopt nog tot 26 september.
  http://www.nederlandstegelmuseum.nl/
  groet jeannet

  BeantwoordenVerwijderen