zaterdag 30 januari 2010

Cupcake party!


Hierbij wat foto's van een cupcake-party die ik heb gehouden. Vriendinnen uitgenodigd en versieren maar... Supergezellig en iedereen ging met mooi versierde cupcakes naar huis. Heb je zin gekregen om ook aan de slag te gaan (ik kan het echt aanraden!!), dan zijn hier nog wat leuke websites: www.deleukstetaarten.nl (met recepten én decoratiemateriaal), www.patisseriewereld.nl (uitgebreide webshop) en www.detafelvan18.nl (een winkel in Utrecht waar je allerlei leuke cupcakespullen kunt kopen).

donderdag 21 januari 2010

Bon anniversaire

Voorkant:

Achterkant (knipogend vrouwtje met taartje op haar hoofd):

Even mijn nieuwe kaartje aan jullie laten zien. Van één van mijn kerstkaarten, heb ik nu een chique verjaardagskaart gemaakt met de tekst Bon anniversaire (= fijne verjaardag). Te koop via mijn webwinkeltje www.roosraak.nl

dinsdag 12 januari 2010

Beplakt


Op de blog van La vie est belle a Salon, kwam ik een leuk crea-idee tegen: een houten ladenkastje beplakt met inpakpapier uit het tijdschrift Flow. Dat papier had ik ook én nog twee oude houten bakjes. Even knippen en plakken, et voila... zie hier het resultaat. Dank je wel Michaja voor de leuke tip!!

donderdag 7 januari 2010

Warme wintersoep


Tijdens deze koude dagen is een warm soeppie echt lekker. Vandaag heb ik met een halve pompoen die ik nog had de volgende soep gemaakt. Simpel en lekker!

- halve oranje pompoen, pitjes eruit halen en dan in stukjes snijden
- liter bouillon koken en pompoen hierin meekoken
- 1 prei in stukjes samen met 2 teentjes knoflook fijngesneden in wat olie bakken
- prei en knoflook bij de pompoen/bouillon doen
- soep zachtjes laten koken totdat de pompoen zacht is en dan met een staafmixer fijnmaken.

De soep is nu KLAAR!

Extra lekker met een TOPPING. Je kunt gewoon iets combineren wat je lekker vindt (wat nootjes, slagroom, verse kruiden etc.). Ik heb koriander, feta en geroosterde hazelnoten fijngesneden en dit erover gedaan. Heerlijk!

EET SMAKELIJK!!!