woensdag 29 juni 2011

En plop... weer een courgette

Er groeit vanalles in de moestuin. De eerste komkommers verschijnen, de tomaten worden rood, de kolen zijn enorm en de courgettes... die groeien als een gek. Heb je een courgette geoogst, PLOP zit er twee dagen later weer één aan. Echt zo leuk om dit allemaal te 'ontdekken'. Hierbij wat foto's van de tuin en een eigen brouwsel voor lekkere courgettesoep. Hebben jullie nog lekkere courgette-recepten? Ik hou me aanbevolen!!

Courgettesoep:
- 1 liter bouillon
- 1 courgette in stukken
- 1 grote ui gesneden
- 1 teen knoflook in stukjes
- 2 aardappels in stukken
- evt. stukje groene peper fijngesneden.
Alles koken (circa 20/30 minuten), pureren, klaar. Eet smakelijk!



 Wordt dit friemeltje van 2 cm een komkommer?


dinsdag 21 juni 2011

Apple crumble...






Even wat apple crumble gemaakt voor bij de koffie. Makkelijk, snel klaar en altijd lekker! Je kunt het maken met wat je in huis hebt. Dat was in dit geval:
- appels (in blokjes gesneden)
- beetje citroenlikeur en/of citroensap
- speculaaskruiden
- walnoten
- beetje bruine suiker
- cranberry's
- kruimeldeeg (ik had nog wat zandtaartdeeg in de vriezer bewaard van de roze varkentjes die ik laatst gemaakt had en dat werkte prima als kruimeldeeg).

Alles mengen, kruimeldeeg erover en circa 20/25 minuten in de oven op circa 175 graden. Lekker met wat slagroom of dikke yoghurt erbij. Eet smakelijk!!

donderdag 16 juni 2011

Impressie Utrechtse Fabriek

Het was heel gezellig op de Utrechtse Fabriek afgelopen Pinksterdagen! Goede sfeer en veel leuke klanten. Hieronder een kleine impressie van foto's en filmpjes.









De creatieve markt vond plaats bij de kinderboerderij in het Griftpark. Hier een klein filmpje van het park met aan het einde een glimp van de markt



zaterdag 11 juni 2011

Utrechtse Fabriek tijdens Pinksterdagen!

Morgen en overmorgen (12 en 13 juni) is het weer zover: de gezellige Utrechtse Fabriek staat weer in het Griftpark. Veel leuke spulletjes en webwinkeltjes. Verder ook een grote speeltuin, kinderboerderij, park en restaurant. Dus voor iedereen wat wils. Ik ga ook staan en ben druk bezig met het maken van nieuwe etageres. Zo ik ga nu snel verder... Hopelijk tot ziens :>)


Klik op de afbeeldingen om te vergroten





vrijdag 3 juni 2011

Crafty Gardens a.s. zondag

Zondag 5 juni zin in een leuk uitje? Kom dan naar de creatieve markt ' Crafty Gardens' in Eindhoven. De markt wordt voor de vierde keer gehouden op het buitenterrein van Tuincentrum Soontiëns aan de Urkhovenseweg in Eindhoven (Tongelre). De markt begint om 11 uur en duurt tot 17 uur. De toegang is gratis. Meer info vind je op de weblog Crafty Gardens. Wie weet tot ziens!